NOVINARSKA DELAVNICA: RUZANC – METLIŠKE CAJTINGE


Metliški časopis Ruzanc, kateremu popularnost iz dneva v dan narašča, bi vam rad približal svoje in novinarsko delo nasploh. Na delavnici bomo pod budnim očesom mentorjev, ki so odraščali na Borštku, okoli Obrha in na Betinem igrišču, poustvarili celoten proces, od idejne zasnove časopisa, koncepta vsebine in oblike, preko novinarskega in ustvarjalnega dela pridobivanja vsebine, do oblikovanja izdelka in distribucije cajtingof udeležencem delavnice. Uredništvo bo sestavljeno iz treh ekip: novinarjev, ilustratorjev in oblikovnih urednikov.

Starostna omejitev: /

O mentorjih:

Rok Orlič – Ićko ravno zaključuje medijsko višjo šolo v Novem mestu in je odgovorni urednik prominentnega časopisa Ruzanc – metliške cajtinge. Hkrati je nepogrešljiv član reperske skupine, ki deluje v okviru družbenega gibanja D’ca na Toboganu. Rad se kopa v mrzli Koupi, sedi na klopcah in igra FIFO.

Jaka Virant se preveč let, da bi še štel, ukvarja s študijem zgodovine in sociologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ima pa veliko izkušenj s pomivanjem in mladinskim delom. Včasih je igral nogomet, trenutno pa kruh služi v Muzeju in galerijah mesta Ljubljane ter na Radiu Študent kot politični novinar.

Peter Vuković – Pero je mladi arhitekt, ki se trenutno kali v zadnjem letniku Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Od malih nog rad riše nespodobne ilustracije na še manj spodobna mesta. Včasih je igral košarko, zdaj pa samo še gleda košarko v kateri izmed metliških kafan, če slučajno ni v Ljubljani, kjer se druži z ostalimi perspektivnimi mladimi iz Metlike.